Onze gemeenten en districten ...

JAM streeft ernaar de woning te vinden in het gebied dat het dichtst bij uw hart ligt.

Met meer dan 40 jaar ervaring zal JAM zijn uiterste best doen om het juweeltje van uw toekomstige levensproject te vinden.

De gemeente wordt gekenmerkt door een heterogene bevolking wat culturele herkomst betreft. Zo zijn er bijvoorbeeld grote gemeenschappen van buitenlandse origine: Frans, Grieks, Marokkaans, Pools, Spaans, Portugees en Braziliaans voornamelijk.

 

De gemeente omvat buurten met relatief hoge huurprijzen, en andere die populairder blijven, wat de gemeente een sterke sociale mix geeft. Sint-Gillis maakt echter een gentrificatiebeweging door.

 


Ontdek >>

Ukkel is erg populair bij gezinnen en staat bekend om zijn middenklassewijken. De gemeente wordt gekenmerkt door haar rust en groene ruimten, niet ver van het centrum van de hoofdstad.

 

Gelegen ten zuiden van Brussel, heeft de gemeente Ukkel zich snel ontwikkeld dankzij de twee verbindingswegen die haar grondgebied doorkruisen: de Waterloolaan, richting Charleroi, en de Alsembergsesteenweg, richting Waals-Brabant. Het wisselt zijn aangename villawijken af met oude dorpskernen. Er zijn ook veel beschermde gebouwen en bezienswaardigheden.

 

 


Ontdek >>

Het is gelegen in het zuidoosten van Brussel, in de centrale kroon van het gewest.

 

Elsene staat bekend om zijn zeer heterogene bevolking, zijn culturele aanbod en zijn talrijke winkels. Door de aanwezigheid van de campussen van de Vrije Universiteit Brussel en de Vrije Universiteit Brussel is het een zeer populaire plaats voor studenten.


Ontdek >>

Net als zijn buur Elsene is Vorst één van de voorkeursgemeenten voor expats in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die het in het bijzonder aantrekt door “zijn grote parken en zijn charmante Brusselse huizen, alsook door zijn relatief aantrekkelijke tarieven.

 

Vorst is dus, net als zijn andere buur Sint-Gillis, een van de Brusselse gemeenten “die zeer gewaardeerd worden door de Franse gemeenschap.

 

Halverwege tussen de gemeenten Brussel en Ukkel, bieden ze een zeer merkbare levenskwaliteit “10. De gentrificatie die het gevolg is van deze aantrekkingskracht treft vooral de arme wijken van de gemeente en is een bron van spanningen

 

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

 


Ontdek >>

Brussel of de stad Brussel (Nederlands: Stad Brussel; Duits: Stadt Brüssel) is een gemeente in België met 183.287 inwoners3, de hoofdstad van België, de zetel van de Franse en de Vlaamse Gemeenschap, en de zetel van verscheidene instellingen van de Europese Unie.

 

De gemeente heeft de eretitel van stad. Ze ligt in het centrum van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest4 en wordt omringd door andere gemeenten die samen dit gewest van 19 gemeenten vormen met een bevolking van 1.211.026 inwoners op 1 januari 2020 en het bovengemeentelijk gezag van een regering en een parlement. Buiten het gewest strekt de Brusselse rand zich uit tot in het Vlaams Gewest, waarin het Brussels Gewest is ingesloten om de Brusselse agglomeratie te vormen.

 


Ontdek >>